čtvrtek 9. prosince 2010

Kam s čelenkami?

Ahoj!
Jak jsme slíbily, máme tu pro vás první návod.. Napoprvé nečekejte nic komplikovaného, je to hlavně spíš výsledek menšího pokukování po internetu (a proto fotky zde nejsou naše, původní autor viz zdroje:)

Pokud máte rády čelenky a máte jich doma víc, asi už jste si říkaly, kde je přehledně skladovat - aby byly po ruce, nebyly vystavené horku, které by je mohlo deformovat nebo třeba vlhku či sluníčku. (U některých připadají v úvahu ještě faktory jako bratr, co vám na čelenku s chutí šlápne..nebo koťata, co milují jakékoliv mašličky..ehm)

Kde máte čelenky vy?

Na internetu jsme našly několik zajímavých možností, většinu z nich si můžete prohlédnout, pokud do Google Obrázky zadáte heslo "headband holder" :) Většina z nich je na stojato (no, tedy na výšku), některé jsou uvnitř duté a můžete je použít třeba jako zásobník na gumičky nebo třeba hřebeny.. Musím ale přiznat, že mně osobně vyhovuje více styl na ležato. (V tomto bodě musím přiznat, že jsem rovnou zavrhla systém věšáčků, ne proto, že by to nebylo hezké, ale protože se znám a všechno by mi z toho padalo - asi jako když se chcete v obchodě, dejme tomu třeba v new yorkeru dostat k té zadní čelence a tak vám těch předchozích deset spadne na zem:))

Na ležato se nabízí různá řešení. Klasická plastová jako v některých obchodech, třeba. Na českých www jsme našly třeba tento stojan:
 Stojí asi 200 Kč ( + poštovné?)
ale momentálně je vyprodané..

http://www.stoklasa.cz/stojan-na-celenky-sametovy-16x31cm-x123422

Dále se nám líbilo toto řešení. Dá se zavěsit na zeď třeba k zrcadlu a na ty stuhy, na kterých je držák zavěšen si můžete připnout třeba sponky, takže má více využití:) Zde:

 
http://lelasluvbug.blogspot.com/p/luvbug-wee-fig-leaf.html

No..ale kde je tedy ten návod?:) Jak si něco takového vyrobit?
Našly jsme velice vtipný a jednoduchý nápad, zvládne to každý a nepotřebujete na to nic speciálního a je to levné:)
Jak tedy na to? Pokusíme se vyrobit právě tuto závěsnou verzi.

Budete potřebovat:

1 roli kuchyňských papírových utěrek (na kvalitě nezáleží:)) jen ať je role dostatečně tlustá)
1 látku (že doma žádnou nemáte? Co třeba nějaký potah na polštář, který už nepoužíváte?;)
nějakou tu stužku nebo provázek na zavěšení.
+ možná využijete tavnou pistoli (ikdyž to možná říkám, protože jí používám téměř na všechno :)


Postup je asi celkem evidentní. Omotáme roli utěrek látkou, podle vašeho výběru.
já osobně bych sundala ten obal, to šustění bych nemusela vydržet:)
Pokud chcete závěsnou verzi, provlékněte trubičkou utěrek stužku nebo provázek, který poté svážete, abyste to pak mohli pověsit (ehm, no, chápete, že?). Látku buď můžete nějak hezky uvázat jako bonbónek..nebo jako já nastrkat dovnitř do trubičky:D (tím pádem vám to celé bude trvat tak max. 5 minut:)

Na této stránce: http://landofthemisfittoyz.blogspot.com/2010/03/headband-holder.html najdete návod s fotkami. (slečna se tu rozhodla pro stojící verzi..takže odpadá protahování provázku)

Tato verze je v mnohém lepší než třeba plechovka polepená látkou - utěrky jsou dostatečně měkké a zbytečně tak neroztahují užší čelenky...


ufff, tak snad jste to od nás pochopily!.)) Hodně štěstí při výrobě.. rády se na vaše výrobky podíváme, tak výsledek vyfoťte ;)

16 komentářů:

  1. Krásny blog,och ano celenky aj ja zboznujem,ano tie knihy su super,inak nechcela by si spriateliť?ak spriatelujes?

    OdpovědětVymazat
  2. diky moc!!:)
    Jee, ja nevim, jak se to dela, proste si dame odkaz na tebe mezi odkazy na blogy a pratele tady vpravo :)

    OdpovědětVymazat
  3. Úžasnej nápad,asi si ho vyzkouším..:))

    OdpovědětVymazat
  4. Přesně tohle sem chtěla před nějakou dobou sehnat..čelenek mám požehnaně a nechci, aby se mi jenom někde povalovaly..děkuju, určitě vyzkoušim :)

    OdpovědětVymazat
  5. :)) taky se nam ten napad libil!:))
    tak at se vam to podari;)

    OdpovědětVymazat
  6. Hned sem psala mamce, ať mi cestou z práce koupí roli a taky že jo...moje čelenky už se jentak nepovalujou, vážně skvělej návod! :)

    OdpovědětVymazat
  7. Fakt?ty jo, ty jsi rychla!.) a jak se to povedlo?:)

    OdpovědětVymazat
  8. Kdy přibydou další čelenky?:)

    OdpovědětVymazat
  9. zkusim je sem dat dneska v noci nebo rano:) delaly jsme ted s velkymi maslemi, ale ty jeste nemama nafocene:( Kamaradka ted nekde sehnala krasne atlasové provázky na ty uzlíky a dokonce i presne takovou zlatavozlutou jako mela blair, mame i nove velke uzliky:)
    tak se musime brzo pochlubit no;) :D

    OdpovědětVymazat
  10. Už se těšim..:) Hlavně na tu jako u Blair.:)

    OdpovědětVymazat
  11. myslim, ze ty velke uzliky jeste nejsou vyfocene:( ale nove barvy jsou kralovska modra, svetlá modrá, ruzova, cerna, hneda, zelena a prave ta zlata:) a pak mame jeste nenafocene ruzne kostkovane velke masle:)

    OdpovědětVymazat
  12. Ja uz jsem to vcera nejak nezvladla:(
    dneska vecer sem urcite neco noveho dame:)

    OdpovědětVymazat
  13. No tak..docela jo :D Mám na tom modrou saténovou látku, akorát se mi tam všechny čelenky nevejdou, tak ty s mašlema sem si dala na jinej věšáček :D

    OdpovědětVymazat
  14. Perfektní, látku do ruličky a skutečně jen 5 minut a ještě to mám sladěné v pokoji, miluju zbytky látek a úžasné nápady, výrobní cena snad jen ta rulička na ubrousky, díky moc!

    OdpovědětVymazat
  15. Dobrý den,
    musím poděkovat,už jsem byla zoufalá jak nám pořád padají ty čelenky z police.Udělám to ze starých ručníků,což je výborný nápad.Díky moc.
    Zdraví Petra z Plzně

    OdpovědětVymazat
  16. báječný nápad a skoro zadarmo , děkujiiiii

    OdpovědětVymazat